Wanneer je graag een wat actievere vakantie onderneemt is dat in Spakenburg zeker mogelijk. Vanwege de prachtige ligging en mooie omgeving van het dorp zijn er tal van mogelijkheden. Zeker wanneer je van wandelen of fietsen houdt kun je hier je hart ophalen. Hier richten we ons op de mooiste fietsroutes die deze omgeving rijk is. Deze zijn stuk voor stuk ideaal voor een mooie dagtocht.

Meanderen langs de Eem

Deze route is in totaal bijna 45 kilometer lang. Dat maakt het goed te doen voor zowel fietsers die vaak lange tochten afleggen als anderen die het niet zolang volhouden. Gemiddeld zal deze tocht een paar uur duren, afhankelijk van hoelang en waar je onderweg allemaal stopt natuurlijk. Onderweg zie je de mooiste plaatsen zoals Spakenburg zelf, Hoogland en Amersfoort. Het bijzondere aan de route is dat deze lang de rivier de Eem voert. Dit is opvallend genoeg de enige rivier die zowel in Nederland begint als eindigt. In totaal is de Eem een kleine 20 kilometer lang.

Route lang het Eemmeer-Nijkerkernauw

Deze fietsroute is schitterend om een keer te voltooien. Je komt onderweg langs twee van de randmeren. Andere plaatsen naast Spakenburg die je zult zien zijn Nijkerk en Huizen. De totale afstand is 41 kilometer en daarmee is het niet al te lang. Dit maakt het perfect geschikt voor een tochtje voor een ochtend of middag. Zeker wanneer het weer ook nog eens meezit.

Route langs Hoogland en Spakenburg

Ook deze route is met iets meer dan 40 kilometer niet al te lang. Je komt in dit geval tussendoor door Spakenburg heen. Maak daarom gelijk van de gelenheid gebruik om daar even heerlijk te gaan lunchen. De plaatselijke vis mag daarbij zeker niet ontbreken. Ook kom je langs De Eem en het Eemmeer. Plaatsen als Nijkerk, Hoogland en Eemdijk zijn tevens langs de route te vinden. Genoeg moois om van te genieten dus.

Fietsroute Paling en Dode Hond

De naam van deze route klinkt misschien wat raar, maar Dode Hond staat voor een klein kunstmatig eiland in het Eemmeer. Niets geks dus. Het leuke aan deze toch is dat deze Het Gooi combineert met Spakenburg. Je ziet daarom plaatsen als het alom bekende blaricum en Baarn, waar het heerlijk fietsen is in een bosrijke omgeving. Zoals de naam tevens zegt heb je hier mooi de mogelijkheid om van een plaatselijke paling te genieten wat natuurlijk een van de lokale specialiteiten is.