Wanneer je graag Spakenburg wilt bezoeken is het enorm leuk om hier voor een of meerdere nachten te blijven. Omdat er in de omgeving meer dan genoeg te doen is zal het niet moeilijk zijn om een goede verblijfplaats te kunnen vinden. Wel is het raadzaam om van tevoren goed uit te zoeken wat een geschikte plek is om te verblijven. Ga je bijvoorbeeld met een heel gezelschap op pad, dan is het misschien handig om in een van de parken in de directe omgeving te gaan zitten. Hier heb je de ruimte, plus het voordeel dat je met een groot gezelschap in een huisje kunt verblijven, wat altijd gezellig is.

Vanwege het pittoreske karakter van het dorp kun je er vaak in stijl slapen. Er zijn verschillende bed & breakfasts te vinden waar je in een authentieke omgeving kunt genieten van al het goede dat een leuke plek als Spakenburg te bieden heeft. Echte hotels zijn er niet veel te vinden, maar wel in de directe omgeving. Daarom kun je, zeker wanneer je flexibel bent met waar je wil verblijven, van genoeg opties gebruik maken. Er zijn echter wel een aantal kleinere hotels waardoor je zeker weet dat je overal lekker dichtbij zit.

Overige mogelijkheden om te verblijven

Tegenover het dorp zelf aan de andere kant van het water zijn allerlei recreatiemogelijkheden. Er is een groot bungalowpark met allerlei voorzieningen. Dit maakt het ideaal om te verblijven met een hele familie en tevens leuke activiteiten te ondernemen. Nog leuker is het dat er enorm veel te doen is in de omgeving. Zo kun je allerlei activiteiten combineren met interessante dagtripjes. In Spakenburg zelf zijn ook diverse eetgelegenheden, waardoor je de hele dag door kunt genieten alles dat deze leuke plaats te bieden heeft.

Soorten recreatie in de buurt

Wil je graag van alles ondernemen, dan zijn er nog meer mogelijkheden buiten het bungalowpark. Er zijn tevens meerdere campings te vinden. Hierdoor kun je lekker kamperen en van alles doen in de omgeving. Zo is er een beachclub te vinden waar allerlei watersporten gedaan kunnen worden. Denk hierbij aan wakeboarden, sloepvaren en zeilen.

Tevens is er de mogelijkheid om hier een hapje en een drankje te drinken in de horecagelegenheid die hier te vinden is. Wanneer je graag wilt gaan varen kun je van de mogelijkheid gebruik maken om een boot te huren. Om het nog gekker te maken, kan dit ook als trouwlocatie gebruikt worden. Het is wat dat betreft een multifunctioneel centrum. Omdat de achtergrond met al het water en het natuurschoon zo mooi is kun je wel begrijpen waarom mensen hier dergelijke activiteiten doen. Veel bedrijven kiezen de omgeving en de beachclub om een bedrijfsuitje te doen voor de teambuilding.